Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportRukometDrama na Olimpijadi: Njemačka eliminiše Francusku, Karabatićeva karijera završena

Drama na Olimpijadi: Njemačka eliminiše Francusku, Karabatićeva karijera završena

Francuska rukometna reprezentacija danas se oprostila od Olimpijskih igara u Parizu. Njemačka je pobijedila Francuze u dramatičnom meču rezultatom 29:28. Ovaj susret obilježio je greškom Dike Mema, koji je, nespretno, predao loptu protivniku u posljednjim sekundama.

Posljednji trenuci meča

Francuska je imala prednost i napad šest sekundi prije kraja, ali Mem je izgubio kontrolu i omogućio Njemačkoj da izjednači. U toj ključnoj situaciji, Renars Uscins je kaznio grešku i poslao meč u produžetak. Njemačka nije propustila ovu priliku, te je pobijedila i eliminisala domaćina turnira.

Karabatićeva ostavština

Nikola Karabatić, legenda francuskog rukometa, nadao se oproštaju s medaljom pred domaćom publikom. Nažalost, njegov oproštaj je prekinut zbog pomenute greške. Karabatić ostaje na ukupno četiri olimpijske medalje; tri zlatne (2008., 2012., 2021.) i srebrna iz 2016. godine. Pored toga, ostvario je brojne uspjehe na svjetskoj i evropskoj sceni.

Karabatićev kraj karijere rezultira time da će njega i njegove suigrače slijedeće godine biti teško nadmašiti. Njemačka sada nastavlja svoj put ka medalji na Olimpijadi, dok Francusku očekuje razmišljanje o budućnosti nakon ovog neuspeha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -