Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeKako se riješiti pelenskog osipa: Savjeti stručnjaka

Kako se riješiti pelenskog osipa: Savjeti stručnjaka

Pelenski osip može biti neugodna pojava za mnogu djecu. Kako biste ga uspješno tretirali, stručnjaci savjetuju izbjegavanje vlažnih maramica. Pediatrica Amanda Stovall ističe da je važno očistiti zahvaćeno područje toplom vodom i mekom krpom.

Izbjegavanje iritacija

Ova sredstva sadrže ulja i ekstrakte koji dodatno iritiraju kožu. Preporučuje se da se umjesto toga koristi jednostavna voda i krpa. Stovall naglašava važnost prirodnih i nježnih tretmana za kožu vašeg djeteta.

Majčino mlijeko kao lijek

Jedna od najučinkovitijih metoda liječenja pelenskog osipa je korištenje majčinog mlijeka. Istraživanje iz 2019. godine pokazalo je da majčino mlijeko sadrži epidermalni faktor rasta. Ovaj protein ima sposobnost zacjeljivanja kože, što ga čini sigurnim izborom.

Dodatne opcije za njegu kože

Osim majčinog mlijeka, Stovall preporučuje upotrebu vazelina i krema s cink oksidom. Ovi proizvodi su sigurni i učinkoviti bez neželjenih efekata. Pediatar Daniel Ganjian također sugerira korištenje koloidne zobene kaše pomiješane s losionima.

Istraživanja su pokazala da koloidna zobena kaša može pomoći u tretmanu ekcema kod odraslih. Međutim, još uvijek nije jasno da li će biti jednako korisna za dojenčad.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -