Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaMilanović: Ustaški pozdrav dobio dvostruku konotaciju u Hrvatskoj

Milanović: Ustaški pozdrav dobio dvostruku konotaciju u Hrvatskoj

Optužbe prema premijeru Plenkoviću

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, otvoreno je optužio premijera Andreja Plenkovića za zloupotrebu ustaškog pozdrava “Za dom spremni”. Prema Milanoviću, ovaj pozdrav sada ima dvostruku konotaciju koja se koristi na štetu Hrvatske.

Reakcija na koncert u Imotskom

Milanović je iznio stav da obilježja i pjesme koje slave režim tzv. Nezavisne Države Hrvatske nemaju mjesto u modernoj, demokratskoj Hrvatskoj. Njegova izjava odnosila se na događaj u Imotskom, gdje su se tijekom koncerta čuli uzvici podrške ovom režimu.

Zakonodavne obaveze državnih institucija

Milanović je naglasio da se ovakvi pozdravi i simbole ne smiju tolerirati bez reakcije nadležnih institucija koje su odgovorne za održavanje javnog reda i mira. zahtijeva od tih institucija da reaguju na ovakve provokacije.

Briga za hrvatsku budućnost

Pohvaljujući hrvatske branitelje, predsjednik je istaknuo kako je žalosno vidjeti pojedince koji promovišu ideje iz prošlosti. Također, dodao je da je važno naglasiti da tzv. NDH nema veze s modernom Hrvatskom.

Zaključak

Milanović je zaključio kako je dužnost svih da ponavljaju istinu o prošlosti, kako bi se zaštitila budućnost Hrvatske. U tom kontekstu, smatra da je ključno raditi na promicanju jednakosti i mira u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -