Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo blizu dovođenja 28-godišnjeg napadača Turkeša iz Švicarske

Sarajevo blizu dovođenja 28-godišnjeg napadača Turkeša iz Švicarske

Fudbalski klub Sarajevo na dobrom je putu da potpiše ugovor s 28-godišnjim napadačem, Turkešom. Ovaj igrač, koji potiče iz Bosne i Hercegovine, voljan je pridružiti se Bordo timu. Očekuje se da će se njegov transfer finalizirati do kraja sedmice.

Karijera i dosadašnji uspjesi

Turkeš je rođen u švicarskom gradu Zug i cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo je u ovom klubu. Tokom svoje karijere igrao je za omladinske selekcije Luzerna i Zuricha. Kontinuirano je napredovao, te je dobio priliku za seniorski nivo u Zürichu. Također, branio je boje klubova poput Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sporta i Winterthura.

Povezanost s reprezentacijom

Fudbalska javnost u Bosni i Hercegovini poznaje Turkeša i po njegovim vezama s reprezentacijom. Naime, 2020. godine dobio je poziv od tadašnjeg selektora Dušana Bajevića. Nažalost, izgubio je priliku za nastup zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Nadanja i očekivanja

Ukoliko se dogovor s Turkešem realizira, njegovo prisustvo na Koševu moglo bi imati značajan utjecaj na performanse bordo ekipe. Navijači u BiH se nadaju da će se novi član kluba priključiti timu što prije kako bi ga mogli vidjeti u akciji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -