Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKrokodil "Crocky" izaziva zabrinutost u Bugarskoj: Mještani traže pomoć

Krokodil “Crocky” izaziva zabrinutost u Bugarskoj: Mještani traže pomoć

Pronalazak krokodila u Botunetsu

U Sofiji, u naselju Botunets, pronađen je krokodil nazvan “Crocky”. Njegovo stanište je iskopana rupa, udaljena samo 100 metara od stambenih zgrada. Mještani su zabrinuti i traže reakciju nadležnih institucija već skoro mjesec dana.

Reakcije lokalnih vlasti

Načelnica distrikta, Lilia Donkova, javno je izrazila svoj bijes zbog neefikasnosti nadležnih agencija. “Pitam se da li u ovoj zemlji postoje javne institucije”, kazala je Donkova za nacionalnu televiziju u Bugarskoj. Njen apel ukazuje na hitnost rješavanja ovog problema.

Komplikacije s vlasnikom krokodila

Nakon dugog čekanja, regionalna agencija za zaštitu okoline konačno je izašla na teren. Međutim, pojavila se nova prepreka. Osoba koja se predstavila kao vlasnik krokodila situaciju dodatno komplikuje. Navodno, pripada cirkusu kojem vlasnik upravlja.

Apeli ekoloških udruženja

Ekološka udruženja apeliraju na nadležne da se krokodil skloniti u sigurnije okruženje. Iako su agencije pokušale oduzeti krokodila, vlasnik i dalje insistira na svom pravu na vlasništvo. Ova situacija izaziva zabrinutost za sigurnost krokodila i sigurnost lokalnog stanovništva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -