Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijePredstava “Ovdje i sada” donosi snažne poruke o miru i zajedništvu u...

Predstava “Ovdje i sada” donosi snažne poruke o miru i zajedništvu u Goraždu

Izvedba predstave “Ovdje i sada”

Predstava “Ovdje i sada”, u režiji Ajle Bešić, sinoć je izvedena u Centru za kulturu Goražde. Ovaj događaj je dio 27. Internacionalnog Festivala prijateljstva.

Organizatori i podrška

Predstava je organizovana od strane Grada Goražde i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA). Uz to, podrškama Fonda UN-a za izgradnju mira (PBF) i italijanske ambasade stvasrane su brojne mogućnosti za ovaj važan kulturni događaj.

Teme i poruke predstave

Predstava istražuje teme prevazilaženja izazova i doprinosa u stvaranju svjetlije budućnosti. Kroz prizmu socijalne kohezije i interkulturalnog dijaloga, nosi snažne poruke o zajedništvu i borbi za bolje sutra.

Interakcija s publikom

Nakon izvođenja predstave, održan je razgovor sa publikom. Ovaj interaktivni segment omogućio je posjetiocima da podijele svoja razmišljanja o miru i temama koje su obrađene.

Planovi za naredne predstave

Predstava “Ovdje i sada” već je izvedena i u gradovima kao što su Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banja Luka, Stolac, Gornji Vakuf i Goražde. U narednom periodu planirana su dalja gostovanja u regiji.

Projekat “Zbližimo se”

Ova predstava je dio Projekta “Zbližimo se: Razmjene mladih u podijeljenim zajednicama.” Projekat teži interkulturalnom dijalogu i inkluziji, uz podršku UNFPA i Ambasade Republike Italije.

Ciljevi projekta

Cilj projekta je pomoći mladima da prevladaju podjele u zajednicama, uzimajući u obzir značajno naslijeđe bola i traume iz rata u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -