Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetZasjeda boraca al-Qassama u Rafahu: Odavanje počasti komandantu Haniyehu

Zasjeda boraca al-Qassama u Rafahu: Odavanje počasti komandantu Haniyehu

U utorak navečer, libanski Al Mayadeen emitovao je snimak boraca al-Qassama u Rafahu. Na snimku se prikazuje kako jedan od boraca objašnjava kako je izvedena zasjeda protiv izraelskih snaga.

Počast komandantu Hamasa

Zasjeda je realizovana kao odavanje počasti Ismailu Haniyehu, komandantu Hamasa, koji je nedavno ubijen u Teheranu. Haniyeh je bio prisutan na ceremoniji inauguracije iranskog predsjednika Masouda Pezeshkiana.

Izvođenje zasjede

Jedan borac na snimku pokazuje kako postavlja snažnu eksplozivnu napravu ispod izraelskog Namer oklopnog transportera. Nakon što se udaljava, naprava se detonira nekoliko sekundi kasnije.

Potvrda uspjeha

U saopćenju objavljenom u utorak, brigade al-Qassama potvrdile su uspjeh zasjede, uništivši dva transportna vozila Namer. Ova akcija dodatno je uključila i napade na dva tenka Merkava pomoću zemaljskog eksploziva i protutenkovskih raketa Al Yassin-105.

Planirane akcije

Borci al-Qassama nastavili su unaprijed planiranu operaciju u Istočnom Rafahu. Ciljali su dodatni tenk Merkava koji je bio poslan da pomogne ranjenim vojnicima iz zasjede.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -