Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPodrška SAD-a Izraelu: Anketa otkriva podijeljena mišljenja u izborima

Podrška SAD-a Izraelu: Anketa otkriva podijeljena mišljenja u izborima

U periodu od 21. juna do 1. jula sprovedena je anketa koja otkriva rastuće podijeljeno mišljenje među američkim građanima o podršci Izraelu. Rezultati ankete pokazuju da je veći postotak protivnika američke vojne pomoći Izraelu zabilježen među demokratama.

Podrška republikanaca za Izrael

S druge strane, većina republikanaca se izjasnila za podršku američkim snagama u očuvanju sigurnosti Izraela. Ovaj razdjel između stranaka ukazuje na trenutnu političku klimu u Sjedinjenim Američkim Državama. Dok demokratama nije lako donijeti odluku, republikanci jasno ukazuju na svoje stavove.

Izrael se priprema za moguće napade

U međuvremenu, izraelske vlasti predviđaju mogući iranski napad u bliskoj budućnosti. U tom kontekstu, Izrael pojačava svoju vojnu i unutrašnju spremnost kako bi se adekvatno suprotstavio prijetnjama.

SAD i dalje u podršci Izraelu

Sjedinjene Američke Države su najavile pružanje pomoći Izraelu u odbijanju očekivanog napada, unatoč navodnim nesuglasicama između američkog predsjednika Joea Bidena i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Ova situacija daje naslutiti da će se američka podrška nastaviti, bez obzira na političke razlike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -