Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKamala Haris i Tim Volc započeli kampanju u ključnim državama prije izbora

Kamala Haris i Tim Volc započeli kampanju u ključnim državama prije izbora


Haris i Volc pred više od 10.000 ljudi

Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Haris i njezin potpredsjednički kandidat Tim Volc započeli su turneju po ključnim državama. Na prvom skupu u Filadelfiji, nastupili su pred više od 10.000 pristaša. Haris je istakla Volcovo bogato iskustvo, opisujući ga kao bivšeg nastavnika, fudbalskog trenera i veterana.

Haris obraća pažnju na budućnost

Volc je, u svom obraćanju, govorio o svom odrastanju i o tome kako su njegovi učenici potaknuli njegovu kandidaturu. Naglasio je uvjerenje da jedna osoba može napraviti razliku. Pensilvanija je ključna država za izbore, gdje će se odlučivati između demokrata i republikanaca.

Kritika bivšeg predsjednika

U svom obraćanju, Haris je podvukla da njihova kampanja nije samo borba protiv Donalda Trampa, već i za bolju budućnost. Volc je kritizovao Trampa, govoreći da on nije sposoban služiti narodu. Tramp je, pak, označio Haris i Volca kao “najradikalniji ljevičarski duo”.

Progresivne ideje Tim Volca

Volc, kao guverner, promicao je besplatne školske obroke i ciljeve za rješavanje klimatskih promjena. Njegov rad uključuje zbrinjavanje radničkih porodica i podršku reproduktivnim pravima žena, ali također i očuvanje poljoprivrednih interesa. Njegova kombinacija progresivnih i konzervativnih stavova čini ga zanimljivim kandidatom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -