Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetOtkrivena nova saznanja o atentatu na Haniyeha: Bomba postavljena ispod kreveta

Otkrivena nova saznanja o atentatu na Haniyeha: Bomba postavljena ispod kreveta

Neobične okolnosti atentata

U novim informacijama vezanim za atentat na Ismaila Haniyeha, pojavila su se saznanja koja ukazuju na to da je bomba mogla biti postavljena znatno ranije. Ranije su tvrdili da je bomba bila postavljena sedmicama ili mjesecima unaprijed. Ovi podaci otvaraju mnoga pitanja o sigurnosnim propustima.

Uloga IRGC-a Ansar al-Mahdi

Prema izvještaju, dvojica Iranaca, pripadnika zaštitne jedinice IRGC-a Ansar al-Mahdi, su ušli i izašli iz Haniyehove sobe u vrlo kratkom vremenskom intervalu. Iako su bili sumnjivi, pušteni su iz baze bez ikakvih problema, što dodatno komplikuje situaciju i ukazuje na moguće propuste u osiguranju.

Mossad i prokrijumčarenje

Mossad, izraelska obavještajna agencija, navodno je prokrijumčario ove osobe iz zemlje samo sat vremena nakon incidenta. Ova informacija sugeriše ozbiljnu umiješanost stranih obavještajnih agencija u događaje koji okružuju Haniyeha.

Tehnologija u službi atentata

Izvještaj takođe navodi da je bomba bila postavljena ispod Haniyehovog kreveta i da ju je detonirao daljinski upravljani robot. Ova sofisticirana tehnologija dodatno naglašava prefinjenost operacije i planiranja koja je stajala iza ovog atentata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -