Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaAmerička košarkaška reprezentacija dominira Brazilom na Olimpijadi 2023

Američka košarkaška reprezentacija dominira Brazilom na Olimpijadi 2023

Dominacija Amerikanaca

Nakon nešto opuštenijeg starta, američka košarkaška reprezentacija brzo je preuzela inicijativu. U prvoj četvrtini stekli su prednost od 16 poena (33:17). Brazilska ekipa je pokušala smanjiti razliku, ali Amerikanci su nastavili dominirati.

Preokret i deklasacija

Brazilski košarkaši dobro su se držali do polovine druge četvrtine. Međutim, nakon serije od 15:0, Amerika je povisila prednost na 63:36 na poluvremenu. Ova serija nije ostavila prostora za povratak Brazila u utakmicu.

Zaključak utakmice

U drugom poluvremenu, Amerikanci su kontrolisali igru, održavajući značajnu prednost. U posljednju četvrtinu ušli su s prednošću od 23 poena. Izabranici Ace Petrovića nisu imali rješenja, pa su na kraju doživjeli pravi debakl.

Najbolji pojedinci utakmice

Najbolji igrač na terenu bio je Devin Booker s 18 poena, dok je Anthony Edwards ubacio 17. Kod Brazila, Bruno Caboclo prednjačio je s 30 poena. Georginho De Paul pridružio mu se sa 15 poena.

Predstojeći polufinalni susreti

Amerika će u polufinalu olimpijskog turnira igrati protiv Srbije. Drugi polufinalni par činit će Njemačka i Francuska. Ova uzbudljiva polufinalna susreta na rasporedu su u četvrtak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -