Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometIbrahimović o svojoj ulozi u Milanu: "Ne bih mogao biti trener"

Ibrahimović o svojoj ulozi u Milanu: “Ne bih mogao biti trener”

Uloga Zlatana Ibrahimovića u AC Milanu

Zlatan Ibrahimović je jasno istakao svoj utjecaj u klubu AC Milan. Njegova odgovornost je donijeti rezultate i povećati vrijednost ekipe. “Moji igrači su odrasle osobe i moraju preuzeti odgovornost. Moraju dati 200 posto kad ja nisam tamo”, izjavio je Ibrahimović.

Prijateljska utakmica u Sjedinjenim Američkim Državama

Italijanski klub se trenutno priprema za prijateljsku utakmicu u Baltimoreu, a Ibrahimović je također dio tima koji putuje u Ameriku. Osvrnuo se na sve izazove koje donosi pozicija trenera, kazavši: “Zamislite koliko bih sijedih imao da sam trener. Trener radi 12 sati dnevno i nema slobodnog vremena.” Dodatno, istakao je svoju trenutnu ulogu kao vođu koja povezuje različite sektore unutar kluba.

Bila bi to prevelika odgovornost

Ibrahimović je naglasio da ne bi mogao obavljati trenerski posao jer želi zadržati aktivnu ulogu u organizaciji. “Svi moraju biti aktivni”, objasnio je.

Vjerska uvjerenja i osobni gubici

Također se dotakao svojih osobnih uvjerenja, kazavši da nije vjernik i da vjeruje samo u vlastito poštovanje. “Samo ja mogu suditi sam sebi. Kad je moj brat umirao od leukemije, gdje je bio Bog?”, zapitao se. U njegovom svijetu, svatko je svoj Bog, i to je nešto što duboko vjeruje.

Sin Maximilian i budućnost

Ibrahimović je spomenuo i svog sina Maximiliana, koji će se ove sezone takmičiti u trećoj ligi Italije za ekipu Milan Futuro. Ovaj korak svakako predstavlja novi izazov i podršku mladim talentima u klubu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -