Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzHarry i Meghan pokreću mrežu podrške za roditelje pogođene maltretiranjem na internetu

Harry i Meghan pokreću mrežu podrške za roditelje pogođene maltretiranjem na internetu

Odlazak iz kraljevske porodice i izazovi

Harry i Meghan su 2020. godine donijeli tešku odluku da odstupaju s mjesta članova kraljevske porodice. Njihova odluka i dalje ima značajan utjecaj na njihove živote i trud da izgrade medijsko carstvo u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj korak otvorio je vrata novim projektima i inicijativama.

Stvaranje The Parents’ Network

U nedavno objavljenom intervjuu za CBS News, par je najavio pokretanje The Parents’ Network. Ova mreža će pružiti podršku roditeljima čija su djeca izgubila bitku s maltretiranjem na internetu. Meghan Markle je posebno emotivna kada se govori o ovom pitanju zbog vlastitog iskustva sa internetskim zlostavljanjem.

Iskustva i otvorenost

Meghan je naglasila važnost otvorenog razgovora o bolu i trauma. “Ovo je dio mog puta iscjeljenja”, izjavila je. Iako je prošlo tri godine od njenog razgovora s Oprah Winfrey, Meghan ističe da nije ni “zagrebala po površini” svojih iskustava sa maltretiranjem.

Utjecaj medija i mentalno zdravlje

U razgovoru je priznala sadašnje emocionalne borbe, uključujući razmišljanje o samoubistvu tokom trumpedala sa britanskim medijima. Izjava Emme Markle baca svjetlo na izazove s kojima se suočava ne samo ona, već i mnogi drugi ljudi suočeni s zlostavljanjem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -