Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSenzacionalna pobjeda Noaha nad AEK-om uz čarobni gol Čančarevića!

Senzacionalna pobjeda Noaha nad AEK-om uz čarobni gol Čančarevića!

U uzbudljivoj utakmici odigranoj u sklopu evropskih kvalifikacija, FC Noah iz Armenije ostvario je nevjerovatnu pobjedu nad favorizovanim AEK-om iz Atine. Utakmica je donijela brojne preokrete i efikasan nogomet, a posebnu pažnju privukao je nevjerojatan gol domaćeg golmana, Ognjena Čančarevića.

Uvodni gol i izjednačenje

Nogometaš s Trinidada i Tobaga, Levi Garcia, doveo je AEK u vodstvo u 22. minuti. Međutim, Noah je do odlaska na odmor uspio izjednačiti. Strijelac za Noah bio je Francuz Pinson, koji je postigao gol u 33. minuti.

Nevjerojatan trenutak Ognjena Čančarevića

U drugom poluvremenu, dogodio se nevjerojatan trenutak. U 67. minuti, golman domaće ekipe, Ognjen Čančarević, daleko je ispucao loptu. Lopta je putovala od jednog do drugog gola i završila u mreži AEK-a, postavljajući rezultat na 2:1.

Goncalo Gregorio donosi završni udarac

U samoj završnici utakmice, u 97. minuti, Portugalac Goncalo Gregorio postigao je novi gol za Noah. Ovaj pogodak učvrstio je pobjedu Noaha rezultatom 3:1, čime su izbacili AEK iz daljnjih kvalifikacija.

Ova utakmica također je značajna za splitski Hajduk, koji bi se, ukoliko pobijedi slovački Ružomberok, u play-offu mogao susresti s pobjednikom ovog meča.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -