Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrumpovi saradnici sretni zbog izbora Tima Walza kao potpredsjedničkog kandidata

Trumpovi saradnici sretni zbog izbora Tima Walza kao potpredsjedničkog kandidata

Preokret u kampanji

Prema CNN-u, Trumpovi najbliži saradnici izrazito su sretni zbog izbora Tima Walza za potpredsjedničkog kandidata. Walza, guverner Minnesote, smatraju “radikalnim ljevičarom”. To je od posebnog značaja jer ne dolazi iz Pennsylvania, ključne savezne države koja će igrati veliku ulogu na novembarskim izborima.

Kritika Josha Shapira

Trumpovi stratezi su zadovoljni što nije izabran Josh Shapiro, guverner Pennsylvania. Smatraju da bi Shapiro mogao biti ozbiljna prijetnja Trumpovoj kampanji. Također, Shapiro bi mogao privući glasove u važnoj saveznjoj državi koja će biti od ključne važnosti za pobjedu.

Pennsylvania kao bojište

Za osvajanje Pennsylvanije vodiće se velika borba između Donalda Trumpa i Kamale Harris. Oba kandidata trebaju ovu saveznu državu kako bi ostvarili realne šanse za osvajanje Bijele kuće. Harris trenutno uživa prednost od osam procenata prema najnovijim anketama.

Strategija Trumpovog tima

Trumpov tim smatra izbor Tima Walza olakšanjem. Smatraju da će njegova politika približiti Trumpu potrebne glasove u Pennsylvaniji. Ovaj izbor može utjecati na dinamiku kampanje i kretanje izbornih rezultata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -