Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetZvučni udari iznad Beiruta izazvali uzbuđenje među stanovnicima

Zvučni udari iznad Beiruta izazvali uzbuđenje među stanovnicima

U Beirutu su posljednjih dana zabilježeni neuobičajeni zvučni udari koji su izazvali veliku pažnju javnosti. Svjedoci tvrde da su avioni letjeli vrlo nisko, stvarajući tremor koji se nije mogao ignorirati. Ovi udari opisani su kao najveće zvučne eksplozije posljednjih godina.

Avioni iznad Beiruta

U opisu jednog od svjedoka, avioni su preletjeli tačno iznad centra Beiruta. Nafiseh Kohnavard s BBC-a podijelila je na društvenim mrežama svoje iskustvo, navodeći da je to bio “najglasniji zvučni udar koji je čula posljednjih sedmica”. Ovaj incident dogodio se samo nekoliko minuta prije nego što je Hezbolahov lider Hasan Nasrallah održao govor, dodatno pojačavajući uzbuđenje u gradu.

Politika i sigurnosna situacija

Ova pojava dolazi u vremenu kada je sigurnosna situacija u Libanu napeta. Prošle sedmice, izraelski napad rezultirao je smrću jednog od komandanata Hezbolaha, Fuada Shukre, u južnom predgrađu Beiruta. Incidenti poput ovih dodatno pogoršavaju već postojeće tenzije između Libana i Izraela.

Dok se stanovništvo suočava sa svakodnevnim izazovima, zvučni udari daju poseban smisao neizvjesnosti i straha koji vladaju u regionu. Svakako, pažnja javnosti usmjerena je na daljnje kretanje događaja i moguće posljedice ovih napetosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -