Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometJulian Alvarez na pragu transfera u Atletico Madrid

Julian Alvarez na pragu transfera u Atletico Madrid

Fudbalski svijet ponovno je pogođen velikim transferom. City je u finalnim pregovorima s Atletico Madridom o transferu napadača Juliana Alvareza. Ovaj talentirani igrač nedavno je izrazio želju da napusti Etihad. Naime, Alvarez se osjeća zapostavljenim u sjeni Erlinga Haalanda, te ne dobija potrebnu minutažu.

Visoka ponuda za transfer

Prema informacijama poznatog novinara Fabrizia Romana, Atletico Madrid je brzo reagovao. Jorgandžije su za Alvarezov transfer ponudile više od 75 miliona eura. Ovo će biti najveći izlazni transfer za City, koji do sada drži rekord s Raheemom Sterlingom u Chelsea za 56 miliona eura. Takav ishod naglašava snažnu konkurenciju na tržištu.

Očekivani završetak transfera

Romano je najavio da će transfer biti finaliziran danas. Također, očekuje se da će Alvarezu biti zakazani ljekarski pregledi na Metropolitano stadionu uskoro. Ovaj potez jasno ukazuje na intezivne pregovore između klubova.

Alvarezovo blistavo postignuće

Julian Alvarez, koji ima samo 24 godine, već je stekao impresivan status u svijetu nogometa. Tijekom svoje karijere, osvojio je gotovo svaki najvrijedniji trofej. Uz taj potencijal, City će također zaraditi dodatnih 20 miliona eura kroz dogovorene bonuse.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -