Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaUnikatni Mauck MSV 1120S Elite na Aukciji – Cijena Raste!

Unikatni Mauck MSV 1120S Elite na Aukciji – Cijena Raste!

Mauck MSV 1120S Elite, jedinstveni automobil proizveden 1996. godine, trenutno je na aukciji. Ovaj model jedan je od samo 100 proizvedenih primjeraka, a ovo je čak i drugi primjerak. Pokreće ga moćni 6,3-litarski V8 motor iz GM-a, povezan s četverostepenim automatskim mjenjačem.

Zanimljive Karakteristike

Ovo vozilo se ističe zanimljivim karakteristikama. Njegova vrata koriste mehanizam sličan McLarenovom. Prednja svjetla su preuzeta od Dodge Vipera, dok su stražnja iz modela Jeep Grand Cherokee.

Udobnost i Unutrašnjost

Unutrašnjost Mauck MSV 1120S Elite nudi udobnost na visokom nivou. Prednja sjedišta su masivna i izuzetno udobna. Ispred vozača nalazi se velika konzola s kontrolama klime. Nazad je klupa za dvije osobe, ali i sofa u obliku slova “U”, koja može primiti najmanje četiri putnika.

Pored toga, putnici imaju na raspolaganju sudoper, frižider i 17-inčni entertainment sistem smješten na stropu. Zračni ovjes dodatno poboljšava udobnost vožnje.

Tehnički Detalji i Mane

Vozilo je opremljeno Cummins Onan 2,8 kW plinskim generatorom. Međutim, postoje neke mane koje su navedene. Prednji klima uređaj ne hladi, a podizači prednjih prozora ne funkcionišu. Također, vidljivi su tragovi korištenja, što je očekivano za vozilo ove starosti.

Aukcija i Cijena

Automobil je u vlasništvu kompanije Yeezy LLC od aprila 2023. do januara ove godine. Prodaja se obavlja putem aukcije, a trenutna najviša ponuda iznosi 10.000 dolara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -