Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVulinov Kontroverzni Dolazak u Čapljinu: Pokušaj da se Zabrani Ulazak ili Samo...

Vulinov Kontroverzni Dolazak u Čapljinu: Pokušaj da se Zabrani Ulazak ili Samo Proceduralni Problem?

Dolazak srbijanskog ministra Aleksandra Vulina u Čapljinu izazvao je brojne reakcije, naročito zbog njegovih netačnih tvrdnji. Naime, Vulin je izjavio da mu je pokušano zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu, što nije bila tačna informacija.

Vulinov Komentar o “Pakosti”

Vulin je za ATV izjavio: “Ta mala pakost je trajala jednu noć, ali ja sam danas sa svojim narodom.” Ovim je aludirao na poteze koji su mu navodno otežali dolazak, ističući vezu sa svojim pristalicama.

Reakcija Ministra Konakovića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, iznio je jasne stavove. On je naglasio kako je dopis za prelet helikoptera s Vulinom stigao pomalo neuredno, bez potrebne procedure. “U ponedjeljak, da se radilo o ozbiljnoj osobi, mogli smo nešto učiniti,” kazao je Konaković, dodajući da je Vulin poznat po svojim provocirajućim izjavama protiv BiH.

Dozvola za Ulazak Helikopterom

Konaković je također kazao da kao ministar ne može zabraniti Vulinu ulazak u zemlju, ali da je saglasnost potrebna za ulazak helikopterom. “Ovakav Vulin nikad neće dobiti moju dozvolu za ulazak u BiH.”, istakao je ministar.

Ova situacija ponovo je otvorila pitanje međudržavnih odnosa između BiH i Srbije te izazvala dodatne tenzije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -