Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBloomberg suočen s kritikama nakon objave vijesti o razmjeni zatvorenika

Bloomberg suočen s kritikama nakon objave vijesti o razmjeni zatvorenika

Urednički tim Bloomberga suočen je s ozbiljnim kritikama zbog objave vijesti koja je mogla ugroziti američke zatvorenike. U e-mailu poslanom svim zaposlenicima, istaknuto je da je ovim potezom dovedena u opasnost cijela razmjena.

Posljedice za novinare

Prema informacijama, nekoliko novinara je sankcionirano zbog njihovog učešća u objavi spomenute vijesti. Guardian je izvijestio da je barem jedan novinar izgubio posao, ali nije otkriveno koje su sankcije nametnute ostalima.

Kritike drugih medija

Bloomberg je bio prvi koji je javno objavio ovu vijest, što je izazvalo talas kritika drugih medija. Wall Street Journal, čiji novinar Evan Gershkovich je bio fokus slučaja, istakao je da su imali informaciju prije Bloomberga, ali su čekali s objavom.

Otpuštena novinarka i njene izjave

Prema pisanju Washington Posta, otkaz je dobila novinarka Jennifer Jacobs. Na društvenoj mreži X objavila je da više nije dio Bloomberga, naglašavajući da nikada ne bi svjesno stavila život kolege u opasnost.

Podsjetimo, SAD i Rusija su nedavno izvele najveću razmjenu zatvorenika od kraja Hladnog rata, oslobađajući ukupno 24 osobe. Fokus razmjene bio je na Gershkovichu s američke strane i Vadimu Krasikovu sa ruske strane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -