Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVSarajevo Film Festival otvara svoja vrata: Pripreme u punom jeku!

Sarajevo Film Festival otvara svoja vrata: Pripreme u punom jeku!

Pripreme za 30. SFF

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo traju pripreme za 30. Sarajevo Film Festival (SFF). Ovaj prestižni festival će se održati od 16. do 23. augusta.

Online prodaja ulaznica

Prodaja online ulaznica za filmove započela je jučer za korisnike Mastercard kartica. Sve zainteresirane posjetitelje obavještavamo da redovna online prodaja počinje danas u 15 sati. Osim online, prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu počinje 12. augusta u 10 sati.

Program festivala

U programu Open Air 30. Sarajevo Film Festivala bit će prikazano 15 filmova. Među njima je i film “Nakon ljeta” Danisa Tanovića, koji će otvoriti festival svojom svjetskom premijerom 16. augusta.

Open Air program uključuje mješavinu premijera domaćih i stranih filmova, kao i klasične naslove. Ljetno kino Stari grad fokusirat će se na filmove iz BiH i regije.

Ljetno kino Coca Cola također će ponuditi filmske novitete iz svijeta, uz klasične filmove.

Tribute akademiku Sidranu

U znak sjećanja na akademika Abdulaha Sidrana, prije početka festivala bit će prikazan film “Kuduz” Ademira Kenovića. Scenario za ovaj film napisao je upravo Sidran.

Rekordska posjećenost

Prema podacima prošlogodišnje posjećenosti, oko 30.000 turista došlo je u Sarajevo zbog ovog festivala. Kapaciteti smještaja i turističke ponude rastu, a Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavljuje da će ovogodišnja posjećenost biti vrhunska.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -