Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetProvokativni posteri i nove prijetnje: Iran upozorava Izrael na nadolazeću opasnost

Provokativni posteri i nove prijetnje: Iran upozorava Izrael na nadolazeću opasnost

U najnovijim dešavanjima, Iran je izazvao veliku pažnju kroz objavu na društvenim mrežama koja sadrži provokativne poruke i slike. Na posteru se vide ruševine Gaze, zajedno s likovima izraelskih vođa. U središtu pažnje je citat: “Cionistički režim nije vlada; To je kriminalna grupa, banda ubica i banda terorista”.

Iran i propaganda kroz medije

Mediji povezani s Iranskom revolucionarnom gardom (IRGC) dijele isječke koji sugeriraju mogućnost velikih napada na Izrael. U ovim snimcima prikazani su projektili i bespilotne letjelice, naglašavajući ozbiljnost prijetnje koja dolazi iz Irana. Zastave libanskog Hezbolaha su takođe prisutne, dodatno pojačavajući ton upozorenja.

Prvosignalna tehnologija i vojni potencijal

Jedan od dronova koji se ističe u ovim prijetnjama nosi ime Jaffa. Ime je dobio prema nedavnom napadu koji su izveli jemenski Huti 19. jula na Tel Aviv. U tom napadu stradala je jedna osoba, a desetak ih je povrijeđeno.

Ove provokativne poruke i vojni isječci predstavljaju jedno od glavnih izvora tenzija u regionu. Očekuje se da će situacija eskalirati, a svijet s nestrpljenjem prati razvoj događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -