Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaLamborghini Temerario: Novi Hibrid sa Moćnim 800 KS Motorom

Lamborghini Temerario: Novi Hibrid sa Moćnim 800 KS Motorom

Lamborghini je nedavno objavio uzbudljive informacije o svom novom modelu, Temerario. Ovaj automobil će spojiti moćne performanse s inovativnim hibridnim sistemom.

Transformacija kroz Historiju

Nova promocija uključuje klip koji prikazuje Gallardo na valjcima. Ova scena simbolizuje početak transformacije. U klipu se pojavljuje i model Huracan koji raspolaže sa 5,2-litarskim V10 motorom.

Oživljavanje Moto Umjetnosti

Kada kazaljka na satu počne “penjati” prema vrhu, slijedi impresivan svjetlosni show. Nakon toga, iznenada nestaje struja, a sirene upozorenja se aktiviraju. U tom trenutku, “oživljava” 4,0-litarski V8 twin-turbo motor novog modela Temerario.

Specifikacije i Performanse

Lamborghini je potvrdio kako će ovaj motor isporučivati 800 KS i 730 Nm obrtnog momenta. Uz to, bit će uparen s osmostepenim automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom, kao i sa hibridnim sistemom koji uključuje tri elektromotora. Tako će ukupna snaga modela preći 900 KS.

Dizajn i Inovacije

Osim moćnog pogona, Temerario će se ponositi “oštrim” dizajnom. Tanki prednji farovi i šestougaona dnevna svjetla doprinijet će njegovoj prepoznatljivosti. Agresivni usisnici i centralno postavljeni izduvni sistem dodatno će naglasiti njegov karakterističan izgled. Unutrašnjost će biti inspirisana modelom Revuelto.

Lamborghini je još jednom postavio visoke standarde u automobilskoj industriji s novim modelom Temerario.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -