Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVrhovni sud odlučuje o sudbini Donalda Trumpa u slučaju Stormy Daniels

Vrhovni sud odlučuje o sudbini Donalda Trumpa u slučaju Stormy Daniels

Prema posljednjim informacijama, Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država razmatrao je apelaciju glavnog tužioca iz Missouri-a vezano za slučaj protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Odluka Vrhovnog suda

Iako su sudije bliske Republikanskoj stranci odlučile razmotriti slučaj, konačna odluka nije išla u korist Trumpa. Također, apelacija koja je pokrenuta nije rezultirala očekivanim ishodom za bivšeg predsjednika.

Finansijski skandali i optužbe

Prema navodima tužilaštva, Trump je 2016. godine isplatio 130.000 dolara za obezbjeđenje informacija o svom odnosu sa pornografskom glumicom Stormy Daniels.

Ova uplata je predstavljena kao trošak političke kampanje, što je dovelo do optužbi za pronevjeru novca. Tužilaštvo u New Yorku je ispitalo ovo pitanje i našlo opravdanje za pokretanje optužbi.

Kazne i presuda

Trump je proglašen krivim po 34 tačke optužnice. Izricanje presude zakazano je za septembar ove godine, što bi moglo imati dalekosežne posljedice po njegovu političku karijeru.

Ovaj slučaj dodatno komplikuje Trumpovu situaciju u predstojećim predsjedničkim izborima i stvara neizvjesnost za njegove pristalice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -