Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometNiclas Füllkrug prešao u West Ham: Transfer koji iznenađuje

Niclas Füllkrug prešao u West Ham: Transfer koji iznenađuje

Njemački napadač Niclas Füllkrug potpisao je ugovor sa West Ham Unitedom. Ovaj transfer dolazi nakon uspješne sezone u Borussiji Dortmund, gdje je postigao 16 golova u 46 nastupa. Füllkrug je istaknuo da je Premier liga najbolja liga na svijetu i da je ovo pravo vrijeme za njegov prelazak u Englesku.

Razlozi Füllkrugovog prelaska

Füllkrug je izjavio da već duže razmišlja o West Hamu. Njegovo poznanstvo s tehničkim direktorom Timom Steidtenom iz Werder Bremena dodatno je motivisalo ovaj transfer. Napadač je pratio tim i primijetio kvalitetu u njihovoj igri, što ga je dodatno privuklo.

Finansijski detalji transfera

Iako su finansijski detalji ugovora ostali tajni, izvori bliski klubu navode da je West Ham platio oko 35 miliona eura za Füllkruga. Ovaj iznos pokazuje koliko povjerenja uprava kluba ima u njegovu sposobnost da unaprijedi tim.

Füllkrug u reprezentaciji

Iskusni 31-godišnji napadač bio je član njemačke reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Na turniru je postigao dva gola u pet mečeva, pomažući timu da dođe do četvrtfinala. Njegova forma u nacionalnom timu dodatno podiže očekivanja u novoj sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -