Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIran Prijetio Napadom na Izrael: Svijet Mora Reagovati

Iran Prijetio Napadom na Izrael: Svijet Mora Reagovati

U najnovijim informacijama, Iran je obavijestio Izrael o namjeri napada. Ovu vijest je potvrdio izraelski ministar u vladi, Israel Katz. On je naglasio da svijet treba tražiti odgovornost od Irana za sve agresivne akcije koje bi mogao poduzeti.

Iranska Poruka preko Mađarske

Poruku je Izraelu prenio mađarski ministar vanjskih poslova, Peter Szijjarto. Szijjarto je direktno kontaktirao Katza i prenio informacije od vršioca dužnosti iranskog ministra vanjskih poslova, Alija Bagherija.

Izrael Razmišlja o Preventivnom Napadu

Prema izvještajima izraelskih medija, Izrael razmatra preventivni napad na Iran. Ova odluka bi mogla biti rezultat sve većih prijetnji iz Teherana i potencijalnih saveznika, poput Hezbolaha.

Sastanak Visokih Zvaničnika

Na sastanku su prisustvovali ministar odbrane Yoav Gallant, načelnik Generalštaba izraelske vojske, general-potpukovnik Herzi Halevi, te šef Mossada David Barnea. Ovaj sastanak je održan usred stalnih prijetnji od strane Irana.

Procjena Napada u Narednim Dovima

Procjena o iranskim napadima dolazi nakon nedavnih atentata na vojne vođe Hezbollaha i Hamasa. Iran je optužio Izrael za ubistvo Haniyeha i najavio osvetu.

Američka Upozorenja

Američki državni sekretar Antony Blinken obavijestio je G7 da bi napad mogao uslijediti u sljedećih 24 do 48 sati. Ove informacije dodatno komplikuju već napetu situaciju u regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -