Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetLufthansa otkazala letove ka Bliskom istoku zbog sigurnosnih razloga

Lufthansa otkazala letove ka Bliskom istoku zbog sigurnosnih razloga

Njemački avioprijevoznik Lufthansa donio je danas važnu odluku o otkazivanju letova ka Bliskom istoku. Ova odluka dolazi usred rastućih sigurnosnih tenzija u toj regiji, javlja Anadolu.

Otkazani letovi i nova pravila

Prema službenom saopćenju iz Frankfurta, veze s Izraelom i Teheranom suspendovane su na dodatna četiri dana, do ponedjeljka, 12. augusta. Ova situacija zapravo produžava prethodnu zabranu letova za libanonsku prijestolnicu Bejrut.

Utjecaj na putnike i druge aviokompanije

Letovi za Aman u Jordanu i Erbil u sjevernom Iraku prvobitno su otkazani do 7. augusta. U tom periodu, Lufthansa i druge aviokompanije iz njemačke grupacije neće koristiti zračni prostor iznad Iraka i Irana. To se odnosi i na teretne i putničke avione.

Sigurnosne tenzije na Bliskom istoku

Pogoršana sigurnosna situacija na Bliskom istoku nastala je nakon nedavnog atentata na vođu Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu. Također, izraelska vojska tvrdi da je ubila visokog komandanta Hezbolaha u Bejrutu.

Ove mjere sigurnosti proizlaze iz odgovora na rastuće napetosti između Izraela i Irana, a putnici se savjetuju da prate najnovije informacije direktno sa svojih aviokompanija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -