Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaPlenković: Hrvatska neće dozvoliti izvrnuti istoriju nakon Oluje

Plenković: Hrvatska neće dozvoliti izvrnuti istoriju nakon Oluje

Na obilježavanju Dana pobjede VRO Oluja u Kninu, hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Plenković je naglasio da Hrvatska nikada neće dozvoliti da se izvrće historija događaja iz prošlosti.

Reakcija na Vučića

Na centralnoj državnoj komemoraciji, Vučić je izjavio da Hrvati nisu pobijedili, već su tijekom Oluje napadali nevine civile. Ove riječi izazvale su reakcije u hrvatskoj javnosti.

Povijesna perspektiva

Plenković je lijepo argumentovao da su postavili temelje za tehnički i vojni uspjeh, naglašavajući oslobodilačke akcije Hrvatske. Podvukao je važnost suradnje s Armijom BiH i HVO-om u ključnim trenucima oslobađanja.

Odbrambeni karakter operacija

On je također kazao da je Hrvatska vodila obrambene operacije za vraćanje okupiranog teritorija. Njegove riječi ukazuju na to da je svaka borba za vlastitu slobodu legitimna i ne smije se dovoditi u pitanje.

Plenković je završio svoj govor ističući da su oni koji su se borili i pobijedili, pobjednici. Ova izjava odražava opredjeljenje Hrvatske da čuva svoju historiju i dostojanstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -