Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVDino Mustafić osvojio prvu nagradu za dokumentarac „Panonica na zrnu soli“

Dino Mustafić osvojio prvu nagradu za dokumentarac „Panonica na zrnu soli“

Režiser Dino Mustafić ponosno je osvojio prvu nagradu na Green Montenegro International Film Festivalu. Njegov dokumentarni film „Panonica na zrnu soli“ proglašen je najboljim u kategoriji promotivno-turističkih filmova.

Fenomen Panonskih jezera u Tuzli

Film se fokusira na fenomen Panonskih jezera koja su transformisala Tuzlu iz nekadašnjeg industrijskog centra u popularnu turističku destinaciju. Mustafić je istakao da je rad na ovom filmu bio izuzetno zadovoljavajući. „Malo je projekata u postratnoj BiH kojima se možemo ponositi na regionalnom i međunarodnom nivou“, rekao je režiser.

Decenija Green Montenegro Film Festivala

Ovo je jubilarno deseto izdanje festivala koje je održano od 2. do 4. avgusta na UNESCO listi za zaštitu, Nacionalnom parku Durmitor. Na festivalu je prikazano 39 filmova iz 28 različitih država, što pokazuje značaj i uticaj festivala.

Promocija ekologije i društvenih fenomena

Green Montenegro Festival se fokusira na kinematografiju koja istražuje ekologiju i društvene fenomene povezane sa životnom okolinom. Ovaj festival se pozicionira među 40 najeminentnijih festivala te vrste u svijetu.

Nagrade u različitim kategorijama

Festival je nekomercijalnog i edukativnog karaktera, a nagrade se dodjeljuju u raznim kategorijama, uključujući ekologiju, promo-turističke i studentske filmove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -