Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVMeg Rajan dobitnica Počasnog Srca Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu

Meg Rajan dobitnica Počasnog Srca Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu

U znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, poznata glumica Meg Rajan dobit će priznanje Počasno Srce Sarajeva. Ova prestižna nagrada bit će dodijeljena na 30. Sarajevo Film Festivalu, koji se održava od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Specijalna projekcija i masterclass

Rajan će predstaviti posebnu projekciju svoje romantične komedije “Imaš poruku” iz 1998. godine. Ova projekcija će se održati u Ljetnom kinu Coca-Cola, na istom mjestu gdje je film prikazan prije 25 godina. Publika će imati priliku uživati u njenoj izvedbi i prisjetiti se njenih nezaboravnih trenutaka na filmskom platnu.

Uloga rediteljice i scenaristice

Osim toga, glumica će održati masterclass, koji će moderirati nagrađivani bh. reditelj Danis Tanović, dobitnik Oscara. Ovaj događaj pružit će uvid u ključne aspekte karijere Meg Rajan, kao i njen novi film “What Happens Later”. Ovaj film je njeno drugo redateljsko djelo, nakon filma “Ithaca” iz 2015. godine.

Kritike i priznanja

Meg Rajan je stekla široko priznanje kroz svoje komične uloge, uključujući filmove poput “Kad je Harry sreo Sally”. Ona je više puta bila nominirana za Zlatni globus, a njeni dramatični portreti također su ostavili snažan utisak. Jovan Marjanović, direktor festivala, istaknuo je njen doprinos filmskoj industriji i izrazio čast zbog dodjele ovog priznanja.

Počasno Srce Sarajeva osnovano je 2005. godine kako bi odalo priznanje pojedincima za izuzetan doprinos filmskoj industriji. Ovdje se slavi umjetnost i posvećenost filmskom stvaralaštvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -