Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometPosušje savladalo Igman uz brojne povrede golmana

Posušje savladalo Igman uz brojne povrede golmana

U posljednjem susretu, Posušje je savladalo Igman rezultatom 1:0, u utakmici koja je bila obeležena povredama golmana. Utakmica je počela terenskim ispitivanjem snaga, bez značajnijih prilika.

Povrede golmana Igmana

Prvo veće uzbuđenje stiglo je u 31. minuti kada je povređen golman Ćeman. Njegov izlazak iz igre bio je značajan moment za domaće, koji su se suočili s problemima na golu.

Prvo poluvrijeme bez pravih prilika

Najbolju priliku za goste imali smo u 43. minuti. Hebibović je šutirao nakon greške Begića, ali lopta je otišla pored gola. Domaći su se mučili za kreiranje šansi do odlaska na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi uzbuđenja

Na početku drugog poluvremena, Rozić je zaprijetio gostima, ali se u 51. minuti povrijedio i drugi golman Igmana, Rončević. Ofanzivac Aćimović preuzeo je mjesto na golu, što je dodatno zakomplikovalo situaciju za domaće.

Posušje postavlja rezultat

Nakon manje od deset minuta, Posušje je povelo. Aćimović nespretno brani udarac Rozića, a Jenjić posprema loptu u mrežu. Do kraja utakmice nije bilo promjena, iako su se domaći trudili doći do izjednačenja.

Naredni susreti

Posušje će u narednom kolu gostovati Slobodi, dok Igman ima pauzu zbog odgođene utakmice s Borcem. Ova situacija dodatno komplikuje planove domaćih, koji će se morati snaći bez dva ključna golmana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -