Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaBYD Song Plus dostigao značajan jubilej od milion proizvedenih primjeraka

BYD Song Plus dostigao značajan jubilej od milion proizvedenih primjeraka

U roku od nešto više od tri godine, kineski automobilski brend BYD postigao je značajan milenijumski cilj. Proizveli su milion primjeraka modela Song Plus, koji je prvi kineski elektrifikovani SUV koji je došao do ovog važnog jubileja.

Predstavljanje modela Song Plus

BYD Song Plus prvi put je predstavljen 2020. godine kao SUV iz D segmenta. Ovaj model ima dužinu od 4,77 metara i pozicioniran je ispod popularnog modela BYD Tang. U početku je bio dostupan samo sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem (SUS).

Uvođenje električnih verzija

Krajem 2020. godine, u prodaju su puštene plug-in hibridna verzija (Song Plus DM-i) i čisto električna verzija (Song Plus EV). Međutim, benzinski model je ukinut 2022. godine, jer se BYD obavezao na fokusiranje isključivo na elektrifikovane modele.

Novi model za 2025. godinu

Na 25. jul, BYD je lansirao ažurirani model Song Plus DM-i za modelsku 2025. godinu, koji se temelji na petoj generaciji njihove hibridne tehnologije. Izvana, razlike sa prethodnom verzijom su minimalne, a većina poboljšanja odnosi se na tehniku.

Povećani domet i efikasnost

Uz novog pogona, Song Plus sada postiže kombinovani domet od 1.500 km, trošeći samo 3,9 litara goriva na 100 pređenih kilometara. Prethodni model, Song Plus DM 4.0, imao je potrošnju od 4,5 litara, što znači povećanje dometa od 25 posto za novo vozilo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -