Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRuski disidenti planiraju povratak u domovinu nakon oslobađanja

Ruski disidenti planiraju povratak u domovinu nakon oslobađanja

Iako su nedavno oslobođeni iz zatvora, dvojica ruskih disidenata već planiraju svoj povratak u domovinu. Ova izjava dolazi u razgovoru za Reuters, gdje su podijelili svoje želje i osjećaje.

Andrei Pivovarov: “Želimo se vratiti u Rusiju”

Andrei Pivovarov, jedan od disidenata, izjavio je: “Kao osobe koje su deportovane, imamo veliku želju da se vratimo nazad.” On je dodao da sanja o životu i radu u Rusiji, uprkos tome što je bio zatvorenik. Pivovarov je naglasio da će nastaviti svoju borbu čak i van granica svoje zemlje.

Emocije Ilye Yashina o isključenju iz Rusije

Ilya Yashin, koji je završio u zatvoru zbog kritika na račun ruskog režima, dijeli slične osjećaje. “Duboko sam pogođen svojim isključenjem iz Rusije,” rekao je Yashin. Također, zahvalio je onima koji su mu pružili pomoć prilikom puštanja. Ipak, ističe da je njegovo mjesto u Rusiji.

Yashin je dodao: “Posvetio sam život svojoj zemlji. Veoma je teško za mene emocionalno.” Njegove riječi ukazuju na duboku povezanost s domovinom i težak osjećaj gubitka nakon zatvora.

Završna misao o povratku

Unatoč teškim iskustvima, oba disIDENTA ostaju odlučni da se jednog dana vrate u Rusiju. Njihova borba za pravdu i slobodu nastavlja se, a povratak u domovinu predstavlja simbol nade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -