Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMasovni protest u Sarajevu: građani podržali Palestince u ratu s Izraelom

Masovni protest u Sarajevu: građani podržali Palestince u ratu s Izraelom

U subotu u predvečernjim satima, Sarajevo je postalo središte jednog od najmasovnijih protesta podrške Palestincima. Ovaj događaj okupio je veliki broj građana koji su izrazili svoj stav prema trenutnom ratu u Gazi.

Simbolika protestâ

Demonstranti su ponosno nosili palestinske zastave i transparente sa snažnim porukama upućenim Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama. Na protestu su se mogli vidjeti i arafatke, koje simbolizuju palestinski otpor.

Krovne poruke mira i otpora

Građani su poslali jasne poruke mira i otpora, tražeći pravdu za Palestince. Transparenti su pozivali na “sankcije protiv izraelskih ratnih zločinaca”, “Spasimo Palestinu” i “Zaustavimo genocid nad Palestincima”.

Globalna solidarnost

Protest u Sarajevu dio je šire pokreta solidarnosti koji se odvija širom svijeta. Vlasti u Parizu i New Yorku također su svjedočile sličnim demonstracijama, gdje su građani izražavali nezadovoljstvo i pozivali na bojkote.

Ovakvi masovni protesti ukazuju na rastuću zabrinutost svijeta prema događanjima u Gazi. Građani Sarajeva, kao i mnogi drugdje, žele da njihovi glasovi budu услышani i da se postigne mir u ovoj krizi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -