Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBangladeš: Policija upotrijebila suzavac i gumene metke protiv demonstranata

Bangladeš: Policija upotrijebila suzavac i gumene metke protiv demonstranata

U Bangladešu je proteklih dana došlo do nasilnih sukoba između demonstranata i policije. Policija je iskoristila suzavac i gumene metke kako bi rastjerala okupljene, a izvještaji govore o približno 200 povrijeđenih osoba.

Internet usluga nedostupna u Dhaki

Zvaničnik Regulatorne komisije za telekomunikacije Bangladeša (BTRC) potvrdio je za BBC da 4G internet usluga trenutno nije dostupna u glavnom gradu Dhaki. Ova mjera dodatno je otežala komunikaciju među građanima tijekom nemira.

Smrtni slučajevi širom zemlje

Prema saznanjima bangladeških medija i agenciji AFP, prijavljeni su smrtni slučajevi u nekoliko regija, uključujući sjeverne okruge poput Bogre, Pabne i Rangpura. Ovi incidenti ukazuju na ozbiljnost situacije koja potresa državu.

Policijski sat na snazi

U nedjelju je najavljen policijski sat koji će biti na snazi od 18:00 sati po lokalnom vremenu i to na neodređeno vrijeme. Ova odluka dolazi u trenutku kada sukobi između demonstranata i policije eskaliraju.

“Cijeli grad se pretvorio u bojno polje,” izjavili su neki od policajaca. Oni su također primijetili da je gomila demonstranata zapalila automobile i motocikle, uprkos policijskim naporima da situaciju stave pod kontrolu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -