Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUbistvo trojice sinova: Čad Dorman priznaje krivicu i izbjegava smrtnu kaznu

Ubistvo trojice sinova: Čad Dorman priznaje krivicu i izbjegava smrtnu kaznu

Tragičan događaj u Ohaju

Čad Dorman (33) iz Ohaja priznao je krivicu za teško ubistvo, čime je izbjegao smrtnu kaznu. Dorman je optužen za ubistvo tri sina: Klejtona (7), Hantera (4) i Čejsa (3). Ova tragedija dogodila se 15. juna 2023. godine u njihovom domu u Nju Ričmondu.

Ubistva prekrivene očajem

Prema navodima tužilaštva, Dorman je izvršio ubistva dok je njihova majka Lora Dorman pokušavala da ih zaštiti. Snimci hapšenja pokazuju kako je Dorman čekao na policiju sa puškom pored sebe. Njegovo priznanje na suđenju opisano je kao “neshvatljivo surovo”.

Detalji suđenja

Tužilac Mark Tekulve istakao je brutalnye detalje zločina, uključujući da je Dorman pucao u svoje sinove dok su pokušavali pobjeći. Dorman je promijenio svoju strategiju optužbi nekoliko puta, na kraju priznajući krivicu kako bi izbjegao smrtnu kaznu.

Izjava majke

Lora Dorman izjavila je da su njena djeca voljela pecanje i igranje u bejzbolu. Naglasila je da kazna neće vratiti život njenim sinovima, ali osigurava da će Dorman provesti ostatak života iza rešetaka. Dorman je osuđen na doživotnu kaznu bez uslovne slobode.

Uspomena na tri brata

Komšije i članovi zajednice dijele uspomene na trojicu braće, često se prisjećajući njihove radosti i igre. Organizovane su i kampanje kako bi se pružila podrška ožalošćenoj porodici Dorman.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -