Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbuđenje u Premijer ligi: Posušje dočekuje Igman, Sarajevo se suprotstavlja Slobodi

Uzbuđenje u Premijer ligi: Posušje dočekuje Igman, Sarajevo se suprotstavlja Slobodi

Posušje i Igman se sreću u Tomislavgradu

U 17:30 sati, ekipa Posušja dočekat će Igman. Zbog radova na terenu stadiona Mokri Dolac, utakmica će biti odigrana u Tomislavgradu. Ove ekipe su prošle sezone bile na suprotnim stranama. Posušje je predstavljalo jedno od najugodnijih iznenađenja, dok je Igman na kraju prvenstva izborio opstanak.

Ambicije timova za sezonu 2023/2024

Obje ekipe imaju jasne ciljeve za novu sezonu. U pitanju su velike ambicije, budući da do kraja prvenstva ispadaju potencijalno četiri kluba. Očekuje se zanimljiva utakmica, a svaki bod će biti dragocjen.

Utakmica Sarajeva protiv Slobode

U 21 sat, Sarajevo će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” ugostiti Slobodu. Ova utakmica će biti praćena tekstualnim prijenosom na portalu Klix.ba. Nakon neuspjeha u drugom pretkolu Konferencijske lige, ekipa Sarajeva se fokusira na domaće izazove.

Trener Zekić o susretu

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, svjestan je važnosti utakmice. “Sloboda dolazi s velikim motivom. Moramo biti na nivou kako bismo ostvarili pobjedu”, istakao je Zekić. Pored toga, predstavljaju problem brze promjene na klupi Slobode, koja je nedavno smijenila trenera Zlatana Nalića.

Ove utakmice garantiraju uzbuđenje i neizvjesnost koja prati Premijer ligu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -