Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaSrbija trijumfuje protiv Južnog Sudana i osigurava četvrtfinale

Srbija trijumfuje protiv Južnog Sudana i osigurava četvrtfinale

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajnu pobjedu protiv Južnog Sudana u osmini finala. Ovim trijumfom osigurali su mjesto u četvrtfinalu, gdje ih očekuje susret s ekipom Australije. Poraz bi ih odveo protiv svjetskih prvaka, Nijemaca.

Napet početak meča

U prvoj četvrtini, izabranici Svetislava Pešića suočili su se s poteškoćama u napadu. Čvrsta odbrana Sudana omogućila je izjednačenu igru, te je prva četvrtina završila rezultatom 23:22 u korist Srbije.

Srbija na poluvremenu u prednosti

Druga četvrtina donijela je brzu igru s obje strane, a na poluvremenu je rezultat bio 47:44 za Srbiju. Ekipa je pokazala odlučnost, ali je morala ostati oprezna s obzirom na čvrsti pristup protivnika.

Dominacija do kraja susreta

U trećem periodu, Srbija je povela s devet poena. Iako se Južni Sudan nije predavao, na kraju posljednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 72:67. Sudanska ekipa je smanjila na 72:71, ali su se srpski igrači odvojili i završili meč s konačnim rezultatom 87:74.

Najefikasniji igrači Srbije

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Bogdanović sa 30 poena i Jokić sa 22 poena i 13 skokova. Kod Južnog Sudana, najbolji su bili Jones sa 17 poena, a Omot i Shayok su postigli po 14.

Svi parovi četvrtfinala donose uzbudljive mečeve i očekuje se velika borba za medalje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -