Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDramatična priča: Amerikanka spašena nakon 40 dana mučenja u indijskoj šumi

Dramatična priča: Amerikanka spašena nakon 40 dana mučenja u indijskoj šumi

Dramatična situacija zadesila je 50-godišnju Amerikanku Lalitu Kayi, koja je pronađena vezana za drvo u šumama zapadne Indije. Ova potresna priča dospjela je u medije nakon što su pastiri čuli njene zapomaganja, piše Sky News.

Spas u pravom trenutku

Lalita je otkrivena prije sedam dana u okrugu Sindhudurg, gdje je navodno provela 40 dana bez hrane i vode. Zahvaljujući brizi lokalnih pastira, policija je brzo intervenisala i prekinula lanac koji ju je držao vezanu.

Pomoć i rehabilitacija

Nakon spašavanja, Kayi je prevezena u lokalnu bolnicu, a trenutno se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi zbog daljnje obrade. Dr. Sanghamitra Phule, ravnateljica bolnice, potvrdila je da je njeno zdravlje sada stabilno.

Optužbe i istraga

Lalita je u svom pisanom izvještaju policiji navela da ju je njezin suprug “vezao i ostavio u šumi da umre”. Policija je već započela potragu za njenim bivšim suprugom, a istraga je u toku.

Sreća u nesreći

Lokalni stanovnici ističu da je imala nevjerojatnu sreću što su pastiri bili u blizini. Da nije bilo njih, Lalitin vapaj za pomoć mogao bi proći nečujno u ogromnim šumama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -