Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzSukob Brada Pitta i Angelinе Jolie: Povrede i tužbe oko vinarije Château...

Sukob Brada Pitta i Angelinе Jolie: Povrede i tužbe oko vinarije Château Miraval

Angelina Jolie i Brad Pitt nastavljaju svoj pravni sukob koji traje od njihovog razvoda 2016. godine. U središtu spora je francuska vinarija Château Miraval, čiji su suvlasnici od braka koji je trajao od 2014. do 2019. godine.

Tuže se zbog prodaje udjela

Pitt je 2022. godine podnio tužbu protiv Jolie, optužujući je da je prodala svoj udio bez njegovog pristanka. S obzirom na njihov sporazum, smatra da je time prekršila dogovor o vlasništvu.

Odbrana Jolie

U najnovijim sudskim dokumentima, Jolieini advokati navode da nije imala namjeru povrijediti Brada prodajom svog udjela. Njihovi argumenti sugeriraju da je taj potez bio nezavistan od bilo kakvih odluka o starateljstvu nad njihovom djecom.

Optužbe o zlostavljanju

Prema dokumentima, Jolie navodi da je Pitt bio taj koji je odbio platiti njezinu naknadu pod uvjetom potpisivanja novog ugovora o tajnosti. Taj ugovor je, prema njenim riječima, imao za cilj da je prisili da šuti o fizičkom zlostavljanju koje je navodno trpjela.

Incident u avionu

Bivši par se razveo zbog incidenta tokom leta iz Francuske do Los Angelesa, kada je Pitt navodno fizički zlostavljao Angelinu i njihovu djecu. Jolie je istaknula da je to bio prvi put da je vidjela da je Pitt udario njihovu djecu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -