Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzUmjetnici pod napadom mržnje nakon ceremonije Olimpijskih igara

Umjetnici pod napadom mržnje nakon ceremonije Olimpijskih igara

Umjetnici koji su nastupili na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu izazvali su brojne kontroverze. Među njima je bila i drag kraljica Nicky, poznata po svom scenskom imenu Nicky Doll.

Mržnja i prijetnje na društvenim mrežama

Nicky, čije je pravo ime Karl Sanchez, podijelila je na Instagramu zvanično saopćenje svoje advokatice Anne Sophie-Laguens. Nakon nastupa, ona i drugi umjetnici bili su izloženi uvredama zbog svoje seksualne orijentacije.

Tužbe protiv uvredljivih komentara

Anne Sophie-Laguens je istakla da su advokati primili brojne prijave o podsticanju mržnje i prijetnjama putem interneta. “Nicky Doll, koja godinama trpi uvrede, suočena je s talasom mržnje nakon nastupa, uključujući prijetnje smrću”, navela je advokatica.

Odgovor na uvrede

U međuvremenu, Fox, jedan od kritičara, komentarisao je: “Nema smisla biti zabrinut kada pedofili žele da se ti tako osjećaš.” Ovi komentari dodatno su uzburkali strasti na društvenim mrežama.

Ova situacija bacila je svjetlo na izazove s kojima se suočavaju LGBT umjetnici. Njihovi nastupi ne bi trebali biti povod za mržnju i uvrede. Umjetnost treba da slavi raznolikost i prihvatanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -