Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVZendeja: Iz Dječije Zvijezde do Hollywodskih Uspeha

Zendeja: Iz Dječije Zvijezde do Hollywodskih Uspeha

Zendeja, poznata američka glumica, prešla je dugačak put od dječije zvijezde do holivudske ikone. Prije nego što je postala jedinstvena glumica koju poznajemo danas, Zendeja je prolazila kroz izazove u svojoj karijeri.

Audicija za “Descendants”

Bivša potpredsjednica odjela za kasting na Disney Channelu, Kornelia Frejm, otkrila je u podcastu “Magical Rewind” da je Zendeja bila na brojnim audicijama za film “Descendants” iz 2015. godine. Frejm se prisjeća koliko je mlada glumica bila odlučna da dobije tu ulogu.

“Zendeja je puno puta bila na audiciji za film ‘Descendants’. To je bila velika stvar jer je stvarno htjela tu ulogu, ali nije joj pošlo za rukom”, istaknula je Frejm, a prenosi The Hollywood Reporter.

O popularnoj franšizi

Franšiza “Descendants” prati živote djece poznatih Diznijevih zlikovaca. Prvi film imao je dva nastavka, a nedavno je stigao i spin-off nazvan “Descendants: The Rise of Red”. U originalnim filmovima igrali su poznati glumci poput Dove Cameron i Cameron Boyce.

Put do uspjeha

Iako nije dobila ulogu u “Descendants”, Frejm vjeruje da se sve događa s razlogom. Nedugo nakon toga, Zendeja je dobila ulogu u “Spider-Manu” i postala je poznata na globalnom nivou. Njena karijera na Disney Channelu započela je serijom “Shake It Up” i nastavila se s “K.C. Undercover”.

Nagrade i uspjesi

Nedugo nakon toga, Zendeja je postala mainstream zvijezda zahvaljujući Marvelovom filmskom svemiru. Osvojila je čak dva “Emmyja” za svoju ulogu u HBO-ovoj seriji “Euforija” i pojavila se u filmovima “Dina: Drugi dio” i “Izazivači” ove godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -