Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviCerić bez medalje, ali sa snovima o Olimpijadi u Los Angelesu

Cerić bez medalje, ali sa snovima o Olimpijadi u Los Angelesu

Larisa Cerić, talentovana bh. džudašica, završila je svoje takmičenje na Olimpijadi bez medalje. Nažalost, izgubila je šansu za bronzanu medalju nakon što ju je savladala iskusna Koreanka. Greške koje je Cerić pravila tokom borbe iskoristila je njena protivnica i ostvarila pobjedu.

Larisa Cerić o svom nastupu

Nakon napornog dana, Larisa je izjavila: “Mogu reći da sam zadovoljna, dvije pobjede i dva poraza.” U četvrtfinalu se suočila s Romana Dicko, domaćom takmičarkom, koja je ostvarila pobjedu za samo desetak sekundi. Cerić se potom suočila s južnokorejskom predstavnicom u repasažu, gdje je ponovo poražena.

Budnost prema budućim takmičenjima

Iako nije uspjela osvojiti medalju, Cerić je izrazila optimizam. “Očekivala sam više, ali sedmo mjesto nije mala stvar. Nadam se da ću u budućnosti uspjeti kvalifikovati se za Olimpijske igre u Los Angelesu,” dodala je. Također, zahvalila se svim podržavateljima koji su joj pružili vjetar u leđa tokom takmičenja.

Početak Cerićinog olimpijskog puta

Cerić je započela svoje učešće na Olimpijadi uvjerljivom pobjedom protiv Sydnee Andrews iz Novog Zelanda, koju je savladala iponom. U drugom kolu, prošla je automatski dalje zbog povrede protivnice Rochele Nunes iz Portugala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -