Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetInvestiranje u Mađarsku: Pravo na boravak i pasoš za vlasnike nekretnina

Investiranje u Mađarsku: Pravo na boravak i pasoš za vlasnike nekretnina

U Mađarskoj, investitorima koji kupe nekretninu nude se značajne pogodnosti. Glavna prednost je desetogodišnji boravak, kao i sticanje mađarskog pasoša. Ovaj pasoš omogućava neograničeno kretanje unutar Schengenskog prostora.

Kupovina nekretnine kao ulaganje

Da bi ostvarili ovo pravo, investitori trebaju kupiti nekretninu čija je vrijednost najmanje 500.000 eura. Ova opcija postaje sve privlačnija za strane ulagače, posebice u trenutnim ekonomskim okolnostima.

Alternativne mogućnosti za dobijanje boravišne dozvole

Pored kupovine nekretnine, postoji i nekoliko drugih načina za sticanje boravišne dozvole. Ulaganje od minimalno 250.000 eura u investicijske fondove koje izdaje Mađarska narodna banka je jedna od opcija. Treća, manje uobičajena mogućnost, uključuje javnu donaciju od barem milion eura.

Interes investitora iz Kine

Prema informacijama portala Index.hu, najveći interes za ovaj program očituje se među građanima Kine. Stručnjak za prodaju nekretnina u Budimpešti, Orran Ben-Ezra, naglašava kako su Kinezi već izrazili želju za kupovinom nekretnina u glavnom gradu.

Mađarska nastavlja privlačiti strane investitore različitim povoljnim mjerama. Dok se situacija u svijetu odvija, interes za nekretnine u Mađarskoj samo raste.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -