Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKatz kritizira Erdogana: Turska se pretvara u diktaturu

Katz kritizira Erdogana: Turska se pretvara u diktaturu

U novoj objavi na društvenim mrežama, izraelski političar Israel Katz oštro je kritikovao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Prema njegovim riječima, Erdogan sve više pretvara Tursku u diktaturu, a sve zbog svoje podrške grupi Hamas. Katz naglašava da ova podrška ide protiv stava cijelog slobodnog svijeta.

Blokiranje društvenih mreža i prekid sportskih prijenosa

Katz je istakao da Erdogan blokira popularnu aplikaciju Instagram, koja ima čak 57 miliona korisnika u Turskoj. Također, kritizirao je prekid sportskih prijenosa, ukazujući na to da turski predsjednik ne može podnijeti poraz turskog sportiste od izraelskog. Ove akcije, prema Katzovim riječima, imaju ozbiljne posljedice za turske izvoznike koji mogu izgubiti čak šest milijardi dolara godišnje.

Erdogan uništava naslijeđe Ataturka

Katz je dodao kako Erdogan uništava sve ono što su Ataturk i prvi turski lideri izgradili. On smatra da turski predsjednik nagriza naučne, kulturne i ekonomske aspekte Turske, čime ozbiljno ugrožava budućnost zemlje.

Nada u bolje sutra

Na kraju, Katz je izrazio nadu za bolje dane. U ovom dijelu objave, označio je i aktuelnog gradonačelnika Istanbula, Ekrema Imamoglua, koji se smatra jednim od najvećih protivnika Erdoganova režima. Ova podrška može označiti pomak u turskoj politici prema demokratizaciji i boljim vremenima za građane Turske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -