Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviTurski sportisti bogato nagrađeni za olimpijske uspjehe

Turski sportisti bogato nagrađeni za olimpijske uspjehe

Turski sportisti koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama dobijaju značajne nagrade. Prema novoj uredbi, nagrade za sportiste su impresivne. Osvajači zlatnih medalja dobijaju 1.000 republičkih zlatnika, dok srebrni medalisti dobijaju 600 zlatnika. Brončani sportisti su također nagrađeni sa 300 zlatnika.

Novčane nagrade za olimpijske medalje

Ako se pogleda u novčane iznose, osvajači srebrnih medalja dobit će oko 10,2 miliona turskih lira. To je ekvivalent od otprilike 291.000 eura. Ove nagrade dodatno motiviraju sportiste da postignu visoke rezultate na svjetskoj sportskoj sceni.

Hit na Olimpijadi: Yusuf Dikec

Jedna od najzapaženijih figura ovogodišnjih Olimpijskih igara je turski olimpijac Yusuf Dikec. Ovaj talentirani 51-godišnjak osvojio je srebrnu medalju i postao pravi hit zbog svog stila pucanja. Njegov nastup, zajedno sa partnericom Sevvalom Ilaydom Tarhan, postao je viralan.

Prirodni strijelac bez opreme

Dikec je šokirao mnoge kada je objasnio da ne koristi opremu dok puca. Njegov pristup prirodnog strijelca izazvao je divljenje i pažnju javnosti. Njegova filozofija i uspjeh na Olimpijadi nadahnuće su mnogim mladim sportistima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -