Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRast prodaje hrane i potrepština u Izraelu uoči mogućih napada

Rast prodaje hrane i potrepština u Izraelu uoči mogućih napada

Izraelski lanac supermarketa Victory izvijestio je o dramatičnom porastu prodaje. Naime, prodaja određenih proizvoda porasla je za 30 posto u odnosu na uobičajenu prodaju. Ovaj trend se prvenstveno odnosi na proizvode poput konzervirane hrane, žitarica, tjestenine i toaletnog papira.

Savjeti za stanovnike Jerusalema

Stanovnicima Jerusalema su izdate jasne instrukcije. U slučaju napada, građani su dužni brzo doći do skloništa. Mjesta za skloništa su već napravljena s obzirom na to da je podijeljen dokument sa spiskom parkinga koji će se koristiti kao hitna skloništa. Stanovnici bi trebali stići do skloništa u roku od 90 sekundi.

Priprema za krizne situacije

U saopćenju se naglašava važnost pripreme. “Stanovnicima se savjetuje da unaprijed očiste i pripreme svoja skloništa”, navodi se. Također, preporučuje se da imaju dovoljno hrane i vode za tri dana, uz kupovinu lijekova, baterija i baterijskih lampi.

Potencijalni prekidi usluga

Dodatno, stanovnici su upozoreni na moguće nestanke struje koji mogu trajati nekoliko dana. Također, treba očekivati da će morati ostati u skloništima nekoliko dana. Prekid letova prema Izraelu dodatno komplikuje situaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -