Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviDžudo: Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić nastupile na Olimpijadi

Džudo: Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić nastupile na Olimpijadi

Na Olimpijadi u Parizu, bosanskohercegovačke džudašice su imale različite sudbine. Larisa Cerić ostvarila je pobjedu u prvom kolu, dok je Aleksandra Samardžić okončala svoj nastup u drugom kolu.

Larisa Cerić briljira u prvom kolu

Larisa Cerić, koja se nalazi na 26. mjestu svjetske rang-liste, šokirala je protivnicu Sydnee Andrews iz Novog Zelanda. Cerić je u samom finišu meča izvela sjajan potez i ipponom došla do pobjede. Tim trijumfom, Larisa je opravdala ulogu favorita i nastavila put prema medalji.

Prijateljski izazov u osmini finala

U osmini finala, Larisa se priprema za duel protiv Portugalke Rochele Nunes. Ovaj meč bi mogao biti ključan za Cerić, koja teži daljem napretku na olimpijskim borilištima.

Aleksandra Samardžić završila nastup

Prethodno je Aleksandra Samardžić, u kategoriji do 70 kilograma, okončala svoj put na Olimpijadi. U prvom kolu savladala je Dankinju Laerke Olsen, ali je u drugom kolu poražena od peta džudašica svijeta, Nizozemke Sanne van Dijke. Samardžić, 26-godišnja Trebinjka, pokazala je zavidan výkon, ali nije uspjela da napreduje dalje.

Obje takmičarke su dostojno predstavile Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom takmičenju. Očekujemo da će Larisa nastaviti sa sjajnim rezultatima na Olimpijadi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -