Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTrumpov Kontroverzni Izjave o Jevrejima izazivaju Oštre Reakcije

Trumpov Kontroverzni Izjave o Jevrejima izazivaju Oštre Reakcije

U nedavnom intervjuu na njujorškom radiju, bivši predsjednik Donald Trump izazvao je brojne kontroverze. Tokom razgovora s voditeljem Sidom Rosebergom, Trump je nazvao Jevreje koji glasaju za Demokratsku stranku “apsolutnim budalama”. Ovaj komentar naišao je na oštru kritiku javnosti.

Izjave o poznatim ličnostima

Trump nije stao samo na uvredama. Izdvojio je senatora Bernieja Sandersa i muža potpredsjednice Kamale Harris, Douga Emhoffa, koje je nazvao “lošim Jevrejima.” Ove primjedbe izazvale su ljutnju i osudili su ih mnogi, uključujući i politike iz Demokratske stranke.

Reakcija Douga Emhoffa

Doug Emhoff je odmah odgovorio na Trumpove komentare. On je istakao da Trump koristi stereotipe kako bi ponizio jevrejski narod, a posebno su ga zabrinule poveznice nekih njegovih saradnika s neonacističkim idejama i grupama.

Kritika iz Demokratske stranke

Trumpove primjedbe naišle su na osudu ne samo Emhoffa, već i iz kampanje Kamale Harris. Chuck Schumer, visoki dužnosnik Demokratske stranke, također je kritizirao Trumpa za ove uvredljive izjave. Njegovi komentari ponovo otvaraju pitanje o antisemitizmu i podjelama unutar američke političke scene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -