Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTurski ministar Hakan Fidan izrazio saučešće povodom ubistva Ismaila Hanijeha

Turski ministar Hakan Fidan izrazio saučešće povodom ubistva Ismaila Hanijeha

Ministar vanjskih poslova Republike Turske, Hakan Fidan, sastao se s čelnicima palestinskog pokreta Hamas u Dohi. Ovaj sastanak je uslijedio nakon tragičnog ubistva političkog lidera Hamasa, Ismaila Hanijeha, u Teheranu. Fidan je izrazio saučešće Khaledu Mashalu, vršiocu dužnosti šefa Političkog biroa Hamasa.

Potvrda o ubistvu Ismaila Hanijeha

Hamas i Iran su nedavno potvrdili da je Hanijeh poginuo u zračnom napadu izraelskih snaga. Napad se dogodio na njegovu rezidenciju u Teheranu, dan nakon što je prisustvovao inauguraciji novog iranskog predsjednika, Masouda Pezeshkiana. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nagovijestio je umiješanost Tel Aviva u ovaj atentat, iako se zvanični Izrael još nije oglasio.

Sahrana Ismaila Hanijeha u Dohi

Politički lider Hamasa, Ismail Hanijeh, bit će sahranjen danas u Dohi. Uoči sahrane, katarske snage sigurnosti poduzele su drastične mjere zaštite u glavnom gradu. Mnoge ulice i avenije su zatvorene za saobraćaj, a posebna sigurnosna mjera postavljena je oko džamije “Mohammed bin Abdulwahab”. Planira se održavanje dženaze nakon džuma-namaza.

Prisutni su predstavnici domaćih i stranih medija koji prate ovaj važan događaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -